Argitoidud

Piparkoogipulgad

Keskmine hinne: 4.41 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Kertu Lukas
Mõnus maius neile, kes armastavad meekooki, mille saab pulga otsas tervenisti suhu ampsata. Tahenenud šokolaadiglasuur aitab koogikesel pulga otsas püsida.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Pane paksu põhjaga potti mesi, siirup, roosuhkur ja või. Kuumuta, kuni need lahustuvad ja ühtlustuvad. Tõsta tulelt ja jahuta veidi.

2. Sõelu kokku jahu, küpsetuspulber, kakao ja piparkoogimaitseained, lisa kastrulisse karamellile. Seejärel lisa muna ja sega ühtlaseks.

3. Vala saadud tainas 25 x 30 cm vormi. Küpseta 175 kraadi juures 15–20 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Lõika piparkook kaheks kihiks ja pane vahele martsipan, mis on lahti rullitud sama suureks nagu kook. Määri kihtide vahele ka aprikoosimoos.

4. Jahuta külmikus. Lõika ruutudeks ja pane tükid pulga otsa. Sulata veevannil šokolaad ja lisa õli. Pista pulgakoogid glasuuri sisse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa