Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Piparkoogipulgad

Argitoidud

Piparkoogipulgad

Kertu Lukas Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Mõnus maius neile, kes armastavad meekooki, mille saab pulga otsas tervenisti suhu ampsata. Tahenenud šokolaadiglasuur aitab koogikesel pulga otsas püsida.

20-40 min

Retsept
60 g Mesi
60 g Kuldne suhkrusiirup
1 spl Roosuhkur
60 g Või
1 tk Suur muna
150 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1.5 tl Kakao
1.5 tl Piparkoogivürtsid
TÄIDIS
250 g Aprikoosimoos
300 g Martsipanimass
GLASUUR
120 g Tume šokolaad
1 tl Õli
1. Pane paksu põhjaga potti mesi, siirup, roosuhkur ja või. Kuumuta, kuni need lahustuvad ja ühtlustuvad. Tõsta tulelt ja jahuta veidi.

2. Sõelu kokku jahu, küpsetuspulber, kakao ja piparkoogimaitseained, lisa kastrulisse karamellile. Seejärel lisa muna ja sega ühtlaseks.

3. Vala saadud tainas 25 x 30 cm vormi. Küpseta 175 kraadi juures 15–20 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Lõika piparkook kaheks kihiks ja pane vahele martsipan, mis on lahti rullitud sama suureks nagu kook. Määri kihtide vahele ka aprikoosimoos.

4. Jahuta külmikus. Lõika ruutudeks ja pane tükid pulga otsa. Sulata veevannil šokolaad ja lisa õli. Pista pulgakoogid glasuuri sisse.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke