Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Piparkoogid

Argitoidud

Piparkoogid

Kertu Lukas Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-mai Alamaa
Piparkoogitaina tegemine pole põrmugi nii keeruline, kui esiotsa tundub. Katsetage!
Retsept
250 g Tume suhkrusiirup
170 g Suhkur
1 pk Piparkoogimaitseaine
250 g Või
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor
2 tk Muna
600 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1. Pane kastrulisse siirup, suhkur ja vürtsid, kuumuta kastrulis keemiseni. Lisa tükeldatud või riivitud apelsinikoor, sega ühtlaseks. Lase veidi jahtuda, sega siis juurde sulatatud või ja munad. Sõelu hulka jahu ning küpsetuspulber. Sega tainas läbi ja jahuta külmikus.

2. Rulli tainas lõikelaual õhukeseks. Pitsilise mustri saamiseks rulli tainal pitslinikut. Lõika tainast välja meelepärased kujundid. Küpseta 190 kraadi juures 6–7 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes