Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuli-kilusalat kapparite ja munaga

Argitoidud

Kartuli-kilusalat kapparite ja munaga

Tuuli Mathisen Väike salatiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kilu, muna ja kartul on igale eestlasele kooslus, mida ei pea pikalt seletama. Kui lisada veel värske soola- või ka marineeritud kurk ja kapparid, on tulemuseks äraütlemata mõnus salat. Kes ei usu, proovigu järele.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
400 g Keedetu, kooritud ja sektoriteks lõigatud kartulid
4 tk Poolpehmeks keedetud muna
100 g Tükeldatud värske soola- või marineeritud kurk
150 g Kilufilee
50 g Suured poolitatud kapparid
Salatiroheline
Värske till
Sool
Must pipar
SINEPIKASTE
1 spl Sinep
1 spl Vedel mesi
3 spl Sidrunimahl
10 spl Oliiviõli
1. Kastme tegemiseks sega omavahel mesi, sinep ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pidevalt segades õli ja sega kõik ühtlaseks.

2. Kuumuta pannil õli ning prae kartulisektorid kuumas õlis krõbedaks ja kuldpruuniks.

3. Tõsta taldrikule roheline salatipadi. Lisa kurk, kilu, kapparid ja kartulisektorid. Tükelda keedetud munad ja lisa salatile. Kõige peale puista hakitud värsket tilli.

4. Kalla kõik salatikastmega üle, viimistle soola ja pipraga ning serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke