Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjulõhe toorjuustu ja mandlitega

Argitoidud

Ahjulõhe toorjuustu ja mandlitega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjulõhele on raske ei öelda, eriti kui see on toorjuustuse mandlikattega. Serveeri kala aurutatud brokoli ja lillkapsa või ahjukartuli või riisiga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
6 tk Lõhefilee (tükk 150 g)
0.5 tl Sool
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Tšilli või murulauguga maitsestatud toorjuust
0.5 dl Mandlilaastud
LISAND
Hakitud murulauk või till
Aurutatud lillkapsas või brokol või mõlemad
1. Maitsesta lõhe soolaga, pigista sidrunist mahla peale. Tõsta ahjuvormi ja määri toorjuustuga. Puista peale ka mandlilaastud ja küpseta 225 kraadi juures 10–15 minutit või kuni lõhe küps ja mandlilaastud kaunilt kuldsed.

2. Serveeri aurutatud köögiviljadega, puista üle värske hakitud murulaugu või tilliga.

KOMMENTAARID

Sander 02.jaan 2016 10:22
"Ahjulõhe" on ohtlik värk, sealt võib sädemeid välja pudeneda ja tekitada tulekahju. Kindlam on ahi hoida korras.
Enriko 27.dets 2015 11:23
Väga huvitav retsept.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke