Argitoidud

Sea sisefilee peekonis

Keskmine hinne: 2.86 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Lihast ja peekonist nõrgub küpsemise ajal maitsekat rasva, mis annab hea maitse ka kartulitele. Kõrvale sobib hästi värske salat, näiteks punase kapsaga või kaunis apelsinisalat, ahjuoad ja miks mitte jõuluklassika – hapukapsas.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika pestud koorega kartulid sektoriteks. Pane ahi 225 kraadi juurde sooja. Tõsta ahjupannile võid ja lase ahjus pannil sulada. Võta pann ahjust, lisa kartulid, maitsesta soola-pipraga ja sega võiga läbi.

2. Pane kartulid 5 minutiks küpsema (nad vajavad küpsemiseks väheke kauem aega kui sisefilee).

3. Puhasta terava noaga filee kelmetest ja maitsesta soola-pipraga. Haki ürdid ja määri lihale. Keera ümber peekoniviilud ja seo nööriga kinni, tõsta kartulite juurde pannile.

4. Keera fileed küpsemise ajal mõned korrad, et see saaks igalt poolt krõbe. Küpseta u 30 minutit või kuni filee on kaunilt pruun ja kartulid samuti.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa