Argitoidud

Tallepraad, mis alati õnnestub

Keskmine hinne: 2.25 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Kel võimalus osta head talleliha mõnelt lambatalunikult, tasuks sellest kindlasti jõuluks-aastavahetuseks praadi valmistada. Väike kuumus ja pikk hautamisaeg teeb sellest mahlase ja mõnusa roa. Samas võib olla ka suurem, 3–4kilone kondiga lamba kintsutükk või ribi. Pikenda siis vaid küpsemisaega ja suurenda vedelikukogust, kartulid lisa poole küpsemise pealt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori kartulid, viiluta ja pane ahjuvormi põhja.

2. Mudi liha soola, mee ja pipraga sisse. Koori küüslauguküüned ja lõika viiludeks, tee noaga lihasse torked ja pista küüslauguküüned sisse. Määri praadi veel oliiviõliga, puista peale kuivatatud ürte ja jäta üle öö maitsestuma või tõsta kohe ahjuvormi. Kui on pannisuurune lihatükk, pruunista seda pannil igalt poolt. Kui suurem, tõsta otse vormi.

3. Sega kastmeained: koor, puljong, vein ja hakitud tšilli, küüslauk, selleriviilud. Kalla vormi lihale ja kartulitele.

4. Pane rosmariini- või tüümianioksad peale. Tõsta ahju 170 kraadi juurde 1–2 tunniks küpsema, kuni liha on pehme.

HEA TEADA!
Kondiga lihatükki küpseta algul 225 kraadi juures 15 minutit ja alanda siis temperatuuri 170 kraadini, kus küpseta liha u 3 tundi. Lisa kartulid u tunni pärast.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 21.dets 2015 10:28
Soovitusena on siin lihtsalt eraldi kirjas, et kui lihatükk on kondiga ja suurem, siis peab see olema ahjus u 3 tundi ja kuna kartulid küpsevad kolme tunniga pudruks, siis lisa need hoopis lihale hiljem.
ew 18.dets 2015 15:55
Loen seda retsepti ja ei saa hästi aru. Esimeses punktis on kirjas , et viiluta kartulid ja pane ahjuvormi põhja ja viimases punktis jälle , et lisa kartulid umbes tunni pärast
1