Argitoidud

Hõrk juustupirukas porgandipõhjal

Keskmine hinne: 3.65 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Juustupirukas on alati maitsev, küpseta see seekord tervislikul porgandipõhjal ja põneva rootslaste lemmiku Västerbottensosti juustuga.
Valmistusaeg: üle 60 min
10-12 tk

1. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa sool ja külmad võikuubikud. Näpi ühtlaseks puruks. Lisa püreestatud keedetud porgandid, sega ühtlaseks tainaks.

2. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Tõsta vorm tunniks külma, torka kahvliga tainasse augud ja eelküpseta 225 kraadi juures 10 minutit.

3. Samal ajal vispelda täidise jaoks munad kohvikoorega lahti, sega hulka kodujuust ja enamik riivitud juustust. Maitsesta vähese soola ja pipraga.

4. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale, puista peale ülejäänud juust ning küpseta 200 kraadi juures veel 20–30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja saanud kauni kuldkollase värvi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
svea1 09.jaan 2016 15:02
Väga meeldis, maitse oli hea ja tainas mònusalt mure. Ònnestus ka hästi. Juustuks oli mul Gruyere. Järgmisel korral pakun kindlasti mòe lisandiga, näit. tomati-sibula hoidis, porgandisalat äädika ja òliga... Muidu on minu jaoks liiga juustune.
Siiri Kirikal 04.jaan 2016 10:34
Asenduseks sobivad kõik küpsemat tüüpi juustud nagu Forte, gruyere jne.
ann 02.jaan 2016 08:55
Mis juustu ma kohalikust poest selle Västerbottensosti asemel võiksin võtta? Vahet pole?
1