Argitoidud

Kodune lihasült

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: Talvetoidud Autor: Pille Enden
Vanadel eestlastel oli sült just jõulutoit, alles hiljem hakati seda ka muul ajal tegema. Kindlasti pane süldi kõrval lauale sinep ja mädarõigas, millega igaüks saab oma portsjoni maitsestada.
Valmistusaeg: üle 60 min

3–3,5 tundi + 1 öö tardumiseks

Kogus: 12 portsjonit
1. Pane seakoot ja -jalad ning veiseliha külma veega potti. Lase keema ja riisu hoolikalt vaht. Lisa terved kooritud porgandid ning koorega sibul. Keeda väiksel tulel, kuni liha tuleb kontide küljest lahti. Selleks kulub 2–2,5 tundi. Keetmise lõpupoole lisa sool, pipar, vürts ja loorber. Leem peaks jääma pigem soolasem, sest tardudes maitse taandub.

2. Võta liha leemest. Eemalda koodilt kamar ja tõsta seajalad kõrvale. Haki liha peeneks. Kurna leem, pane hakitud liha sinna tagasi ja kuumuta keemiseni. Jaga segu külma veega uhutud kaussidesse ning jäta tarduma vähemalt üheks ööks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Fotol 04.jaan 2016 18:37
on õige sült Nagu mu esivanemad kõik tegid peale notsuga arvete klaarimist Praegu-
sed poesüldid ei suuda isegi nõukaaegsete tehasesültide kvaliteedini, rääkimata kodusest süldist.
Mari 01.jaan 2016 20:05
Sibulat võib rohkemgi panna ja aega kulub õige süldi valmistamiseks ca 5 tundi, podiseb vaid kõige väiksemal kuumusel.
mima 27.dets 2015 20:38
2-2,5 tunniga ei keeda küllvühtegi sülti valmis. Sülditeoks tuleb ikka terve päev varuda. Mida vaiksemalt ja kauem keeb seda maitsvam saab.
1