Argitoidud

Seapraad soolatainas

Keskmine hinne: 2.95 Allikas: Talvetoidud Autor: Pille Enden
Kui sa pole varem soolataina all küpsetand, siis tee nüüd proovi. Soolatainas praad tuleb hea ja mahlane. Tainakatet saad hiljem kasutada kaanena, mille all praadi soojas hoida. Liha pole eraldi soolaga maitsestada vaja.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 2–3 tundi külmas + 1 tund ahjus

Kogus: 6 portsjonit
1. Sega jahu ja peensool. Lisa munavalged ning sega ühtlaseks elastseks tainaks (võid seda teha nii köögikombainis kui käsitsi). Keera tainas kilesse ja hoia külmkapis 2–3 tundi.

2. Pruunista liha pannil igast küljest ja lase pisut jahtuda, maitsesta purustatud küüslaugu ja pipraga.

3. Rulli tainas küpsetuspaberil kaheks 5–7 mm paksuseks plaadiks – üks suuremaks, teine väiksemaks. Tõsta liha väiksema keskele, kata suuremaga ja sule liitekohad tihedalt. Lõika ääred tasaseks ning tee ülejäänud tainatükkidest kaunistused.

4. Sega munavalge, pisut vett ja suhkrut. Määri tainas saadud seguga, aseta kaunistused peale ja määri uuesti.

5. Tõsta praad koos küpsetuspaberiga ahjuvormi. Küpseta 190kraadises ahjus 1 tund. Võta välja ja lase 20–30 minutit enne serveerimist seista. Lõika tainakate alt lahti ja kasuta kaanena.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa