Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Heeringas oliiviõli, jalapeno, sibula ja sidruniga

Argitoidud

Heeringas oliiviõli, jalapeno, sibula ja sidruniga

Merrit Kiho Tšilli
PrindiSoovita sõbrale
Paar inimest, kes on väitnud, et nad heeringat ei söö, on niimoodi valmistatud kalakesest kõhu täis maiustanud. Enda väljavabanduseks väitsid nad, et tegelikult polnudki pakutu heeringas. Vot siis!

üle 60 min

20 minutit + 2 päeva marineerimiseks

Retsept
portsjonile
190 g Traditsiooniline (õlita) heeringafilee
1 tk Väiksem õhukeselt viilutatud jalapeno
1 tk Keskmine õhukeselt viilutatud sibul
0.5 tk Õhukeselt viilutatud sidrun
Extra virgin’i oliiviõli
Serveerimiseks keedukartuleid ja tilli
1. Aseta heeringafileed vaagnale, lisa jalapeno ning seejärel sibula- ja viimaks sidruniviilud. Vala peale oliiviõli, nii et see kala kataks, mähi peale toidukile ja jäta kaheks ööpäevaks külmikusse ootele.

2. Keeda kõrvale mõned värsked kartulid, lisa taldrikule heeringas, nirista kartulitele maitsestunud oliiviõli, kaunista tilliga ja naudi hilist kevadet.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree