Argitoidud

Jõhvikavõie

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Roosakas jõhvikavõie sobib kinkimiseks, kuid jäta kindlasti seda maiust veidi ka kodusteks naudinguhetkedeks.
0,5 l

1. Pane jõhvikad ja apelsinimahl potti, lase keema tõusta ning keeda vaiksel tulel kaane all u 35 minutit. Võid vahepeal lusikaga jõhvikaid katki vajutada. Pressi mass läbi sõela ja proovi võimalikult palju viljaliha kätte saada.

2. Lisa jõhvika-apelsinimassile või, suhkur ja sool ning kuumuta keskmisel kuumusel, kuni või ja suhkur on sulanud. Sega munakollased ja muna korralikult läbi ning hakka lusikatäite haaval munasegusse jõhvikamassi segama. Lisa muna kindlasti vähehaaval, kuna kuuma jõhvikamassi sisse muna kallates on oht, et muna tõmbub tükki.

3. Sega massid omavahel läbi, tõsta pliidile tagasi ning kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu on paksenenud. Selleks kulub 8–10 minutit. Aja mass läbi sõela ning tõsta siis purkidesse. Jõhvikavõie säilib külmkapis umbes kolm nädalat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa