Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Juurviljatamp. Veinis haudunud kartulid. Porru ja savoia kapsa hautis

Argitoidud

Juurviljatamp. Veinis haudunud kartulid. Porru ja savoia kapsa hautis

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Retsept
portsjonile
JUURVILJATAMP
1 tk Kaalikas
1 tk Juurseller
4 tk Porgand
50 g Või
2 spl Oliiviõli
1.5 spl Täisterasinep
Sool
VEINIS HAUDUNUD KARTULID
800 g Väikesed kartulid
1 tk Küüslauguküüs
1 tk Loorberileht
40 g Või
2 dl Kuiv valge vein
Sool
PORRU JA SAVOIA KAPSA HAUTIS
50 g Või
3 tk Porru
1 tk Savoia kapsas
1.5 dl Kuiv siider
Sool
Must pipar
Juurviljatamp
Juurviljane lisand sobib mistahes jõuluprae juurde, olgu see lind, liha või kala.

1. Koori juurviljad, tükelda ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda pehmeks, u 20–25 min.

2. Nõruta, tambi pudruks. Lisa või, õli ja sinep. Sega läbi ja maitsesta soolaga.


Veinis haudunud kartulid
Maitsekas kartul küpseb küll pikalt, kuid on jällegi üllatav roog.

1. Suru küüslauk noaotsaga puruks ja pane koos kartulite ja loorberilehega kastrulisse. Vala juurde vein ja lisa või.

2. Hauta kaane all mõõdukal kuumusel tund aega, kuni kartulid on pehmed ja vein aurustunud. Võta potilt kaas, maitsesta kartulid soolaga ja pruunista.


Porru ja savoia kapsa hautis
Väike vaheldus tavapärasele hapukapsale.

1. Viiluta porru ja tükelda kapsas. Hauta porru pannil võis pehmeks, 4–5 minutit. Lisa tükeldatud kapsas, kalla juurde siider.

2. Hauta 2–3 minutit, kuni kapsas on pehme. Maitsesta soola ja pipraga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes