Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Küpsetatud kalkun kadakamarjadega

Argitoidud

Küpsetatud kalkun kadakamarjadega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kalkunipraad ja jõululaud käivad kokku. Kadakamarjasele kalkunile lisab põnevat maitset magushapu veinikaste.

45 minutit + 3 tundi ahjus

Retsept
portsjonile
3 kg Kalkun
2 tk Sibul
1 tk Apelsin
25 g Toasoe või
2 tk Porgand
Lehtpetersell
Sool
Must pipar
Purustatud kadakamarjad
KASTE
3 dl Punane vein
1 spl Jõhvika-, pohla- või punasesõstradžemm
6 dl Kanapuljong
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika sibulad 4–6 sektoriks. Apelsin lõika 4 sektoriks, pane koos 1 sibulasektoriga kalkuni kõhuõõnde. Pintselda kalkun pealt võiga, maitsesta soola-pipraga. Hõõru purustatud kadakamarjade või Scandinavian Foresti maitseainega.

2. Lõika porgand juppideks. Pane ülejäänud sibulasektorid ja porgandijupid ahjuvormi keskele ja tõsta neile kalkun. Kata kalkun fooliumiga, küpseta 3 tundi.

3. 30 min enne küpsetusaja lõppu võta kalkun ahjust ja suurenda kuumus 200 kraadini. Eemalda kalkunilt foolium, küpseta veel 30 min, kuni nahk on kuldpruun.

4. Kontrolli küpsust: torka paksemasse ossa lihanõel: kui väljavalguv mahl on värvitu, on kalkun valmis, kui roosa, tuleb veel küpsetada. Võta kalkun ahjust ja kata fooliumiga.

5. Vala pannile valgunud mahlad kastrulisse, lisa veinidžemmi segu. Kuumuta 8–10 min, kuni vedelik väheneb poole võrra. Lisa puljong, hauta veel 10–15 min. Vajadusel maitsesta soolaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke