Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vürtsidega puuviljakeeks

Argitoidud

Vürtsidega puuviljakeeks

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rohke kuivatatud puuviljaga keeks püsib värske ja maitsev kogu jõuluaja. Pika säilivusaja tõttu võib selle juba varem valmis küpsetada, fooliumisse mässida ja jahedasse ootele panna. Glasuur ja kaunistus valmista serveerimispäeval.

üle 60 min

20 min + 1,5 tundi ahjus

Retsept
portsjonile
3.5 dl Nisujahu
0.5 dl Jahvatatud mandlid
1 tl Piparkoogimaitseaine
3 tk Suur muna
175 g Pehme või
4 dl Pruun suhkur
3 spl Apelsinimarmelaad
400 g Kuivatatud puuviljad (rosin, aprikoos, kirss)
75 g Kokteilkirsid
2 spl Viski või piim
40 g Röstitud mandlid
KAUNISTUSEKS
2 tk Munavalge
2.5 dl Tuhksuhkur
Viinamarjad, füüsalid, kumkvaadid, jõhvikad
2 spl Suhkur
1. Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata 20 cm ümmargune või 18 cm piklik vorm küpsetuspaberiga ja määri võiga.

2. Sega jahu, jahvatatud mandlid ja vürtsid. Klopi munad teises kausis lahti. Vahusta või suhkruga. Lisa marmelaad ja mikserda läbi. Lisa vähehaaval munad, iga lisamise järel mikserda ühtlaseks.

3. Lisa jahu, sega läbi. Sega hulka kuivatatud puuviljad ja poolekslõigatud kirsid ning mandlid. Sega hulka viski või piim.

4. Tõsta tainas vormi ja silu. Küpseta 90 min. Proovi küpsust tikuga. Kui keeks hakkab pealt pruunistuma, kata fooliumiga. Lase 10 min vormis jahtuda, kummuta välja.

5. Glasuuriks löö 1 munavalge tugevaks vahuks ja klopi vähehaaval hulka tuhksuhkur. Glasuur ei tohi jääda voolav. Määri koogile. Klopi lahti 1 munavalge, kasta sellesse puuviljad-marjad või pintselda need üle. Veereta suhkrus ja tõsta koogile.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree