Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Jõhvika-juustutort

Argitoidud

Jõhvika-juustutort

Lia Virkus Lia tordid
PrindiSoovita sõbrale
Hapukas juustutort maitseb ka neile, kes on tagasihoidlikud magusasõbrad. Tort küpsetamist ei vaja, ainult varuaega tarretumiseks. Sobib hästi talvisele sünnipäevalaule.

üle 60 min

40 minutit + 4–12 tundi külmas

Retsept
portsjonile
PÕHI
185 g Õhukesed krõbedad piparkoogid või šokolaadiküpsised
75 g Või
KATE
100 g Värsked või külmutatud jõhvikad
1.5 dl Suhkur
5 tl Želatiin
5 spl Vesi
2 dl Rõõsk koor 35%
400 g Maitsestamata toorjuust
300 g Maitsestamata kohupiimapasta
2 tl Vanillsuhkur
PEALE
1 pk Mikaado jõhvikatarretise pulber
3.5 dl Keev vesi
4 dl Värsked või külmutatud jõhvikad
2 spl Soovi korral jõhvikaliköör
1. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta piparkoogid või küpsised, sega sulatatud võiga ja suru segu vormi põhjale.

2. Katte tarvis püreesta jõhvikad suhkruga. Paisuta želatiini 5 sl vees 5–10 minutit ja sulata siis kuumaveevannil, lase segul veidi jahtuda. Vahusta koor, lisa toasoe toorjuust, kohupiim, vanillsuhkur ja jõhvikapüree. Nirista hulka leige želatiinisegu, mikserda veel korra läbi.

3. Kalla kattesegu vormi ja tasanda pind. Lase külmas minimaalselt kolm tundi, maksimaalselt järgmise päevani tarduda.

4. Sulata tarretisepulber 3,5 dl keevas vees. Jahuta segu ja lisa soovi korral liköör. Laota tordi peale jõhvikad (külmutatud otse sügavkülmast võetuna) ja tõsta jahtunud tarretisesegu supilusikaga marjadele. Pane tort külma tarduma veel 1–3 tunniks.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga