Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kalkuni-spinatipirukad

Argitoidud

Kalkuni-spinatipirukad

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

üle 60 min

Retsept
KARTULI-MURETAINAS
3.5 dl Nisujahu
2 tk Keskmise suurusega keedetud kartul
3 spl Külm vesi
150 g Külm või
Sool
1 tl Kuivatatud tüümian
TÄIDIS
450 g Kalkuni kintsuliha
3 tk Hakitud küüslauguküüs
250 g Külmutatud spinat
30 g Röstitud seedermänniseemned
50 g Rosinad
1 tl Jahvatatud koriandriseemned
0.5 tl Paprikapulber (suitsutatud)
1 tl Tüümian
1 spl Harissa
1 tk Muna
100 g Väikesteks tükkideks murendatud fetajuust
Sool
Must pipar
Oliiviõli praadimiseks
Muna määrimiseks
u 12 tk

1. Haki ja sega kokku taina koostisained, vormi valmis tainas palliks, mässi kilesse ja pista pooleks tunniks külma.

2. Sulata spinat ja pigista üleliigne vedelik välja. Kuumuta pannil rasvaines küüslauk ja maitseained, lisa peenestatud liha. Pruunista. Sega hulka spinat ja kuumuta veel paar minutit. Võta pann tulelt ja lisa ülejäänud koostisained.

3. Rulli tainas jahusel pinnal u 3 mm paksuseks, lõika sobiva suurusega kettad ja mahuta need muffinipanni süvistesse nii, et seinad on kaetud. Tõsta sisse täidis ning vormi ülejäänud tainast pirukatele katted. Kinnita servad ja määri pealt munaga. Tee piruka keskosasse lõiked, et õhk välja pääseks, ja küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke