Argitoidud

Lihapallid kookoskastmes

Keskmine hinne: 3.65 Allikas: Naised Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Sega kõik lihapallide komponendid ja vormi käte vahel väikesteks pallideks.

2. Pruunista pallid kiirelt pannil ja tõsta seejärel 180kraadisesse ahju viieks minutiks küpsema.

3. Kastmeks haki küüslauk, tšilli, porru ja ingver ning kuumuta kergelt pannil läbi.

4. Vala pannile kookoskoor ja kuumuta paar minutit.

5. Maitsesta koor kalakastme ja riisiäädikaga ning kuumuta veel mõni minut.

6. Vala kaste eelküpsetatud lihapallidele, tõsta roog tagasi ahju ja küpseta veel umbes kümme minutit.

HEA TEADA!
Riisiäädika võid asendada ka laimimahlaga, peaasi et lisad kastmesse natuke haput. Vastasel juhul jääb kaste lääge. Eelistasime siinses roas kookoskoort, sest see on paksem ja tummisema maitsega, aga kes kaloreid loeb, võib asendada kookoskoore kookospiimaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
redisekast 02.veeb 2016 20:10
Olen nüüd juba 2 korda seda retsepti teinud ja võin kinnitada, et roog on ülimalt maitsev. Et pallid kuivad ei jääks, lisasin lihale veidi hapukoort ning ka sibulat ja küüslauku, et rohkem maitset oleks. Pruunistasin palle kiirelt pannil, tegin kastme ja juba kastmega koos panin kohe ka ahju 10 minutiks, kuna ei näinud mõtet palle pärast praadimist veel 5 minutit ahjus kuivatada. Lõpptulemus - ülimahlane! Ning kookoskoore ja vedeliku hulga korrutasin 2-ga, siis tuli kastet ka parajalt.
tiinamarii 12.jaan 2016 08:43
igasugusest lihast pallid või kotletid jäävad ülimahlased kui riivida taigna valmistamisel hulka toores porgand ja kartul või ainult toores kartul
Siiri Kirikal 11.jaan 2016 10:07
Kalkuniliha on taine ja tuim. Viimase aja trendiks on aga kiiruse või siis lihtsuse mõttes saanudki aga just sellised retseptid, kus muud eriti lihamassi hulka nagu ei segatagi, vaid maitseained. Kui soovida pehmemaid palle, siis aitab siin üks nipp - kloppige tainasse vedelikku - piima või vett. Liha seob vedelikue ndaase ja pallid jäävad küpsetamisel hästi mahlased.
Liina 10.jaan 2016 17:51
Kalkunipallid olid liiga nätsked närimisel, plastmassi moodi. Vöibolla seepärast, et nad olid löpus veidike üle 10 minuti ahjus? Vöi ongi kalkunipallid sellised? Kastme maitse oli kuidagi seletamatu. Kahjuks enam seda retsepti ei teeks.
1