Argitoidud

Kruupide ja seentega täidetud paprikad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nutika perenaise kokaraamat 2 Autor: Tiina Lebane
Hapukoorene kruubi-seenetäidis mahlases paprikapoolikus mõjub kergelt, siiski on tegemist korraliku kõhutäiega ka mees perele. Kui keedad kruubid eelmisel õhtul pehmeks, valmistad roa vaid poole tunniga. Kui paned kruubid varakult likku, lüheneb terade keemisaeg ja hoiad jällegi pisut aega kokku.
Valmistusaeg: 40-60 min

40 minutit + 20 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
1. Pane loputatud kruubid külma veega (umbes 4 dl) keema, lisa puljongikuubik ja keeda kruubid pehmeks. Selleks kulub umbes pool tundi.

2. Vahepeal puhasta ja tükelda sibul ja seened ning pane potti kuuma õli sisse küpsema. Paari minuti pärast lisa köögiviljasegu ja hauta 8–10 minutit.

3. Lõpuks sega hulka hapukoor ja pehmeks haudunud kruubid, maitsesta pune ja pipraga ning kui vaja, lisa täidisele pisut soola.

4. Lõika paprikad pooleks, puhasta seemnetest ja tõsta õliga määritud ahjuvormi. Jaga täidis paprikapoolikutesse, puista üle riivjuustuga ja küpseta 225kraadises ahjus umbes 20 minutit. Paku iseseisva roana, lisandiks sobib värske salat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa