Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Seakarbonaad chipotle-marinaadis

Argitoidud

Seakarbonaad chipotle-marinaadis

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Imehea suitsuse chipotle-tšilliga marinaad valmib koos lihast tuleva leemega ka köögiviljadele maitsvaks kastmeks. Lase lihal 2 tundi kuni üle öö marinaadis seista ja pärast seda küpseb liha ahjus pehmeks vähem kui tunniga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
5 spl Väärisoliiviõli
2 dl Hakitud lehtpetersell
1 dl Hakitud koriander
2 tk Küüslauguküüs
1 tl Chipotle-tšilli
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tk Värskelt riivitud laimi koor
1 kg Seakarbonaad
1 sl Sojakaste (vajadusel gluteenivaba)
LISANDIKS
5 tk Porgand
3 tk Peet
1. Vispelda oliiviõli, sojakaste, laimimahl, hakitud ürdid, purustatud küüslauk, jahvatatud chipotle-tšilli ja riivitud laimikoor omavahel segamini.

2. Mudi marinaad lihatüki sisse ja jäta kaanega karpi vähemalt 2 tunniks kuni üle öö maitsestuma.

3. Nirista natuke õli ahjuvormi põhja ja lisa ka tükeldatud porgandid ja peedid või muud juurikad. Tõsta peale marineeritud lihatükk.

4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures vormis või malmpotis marinaadiga ülevalatult 1–1,5 tundi või kuni liha on pehme.
SOOVITUS

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 27.jaan 2016 10:01
Saadaval on ka gluteenivaba sojakastet, kui see on fermenteeritud näiteks riisiga. Lisasime märke sojakastmele juurde.
Kaja 26.jaan 2016 21:30
Pean kahjuks mainima, et antud roog ei saa olla gluteenivaba, kuna sojakaste põhineb nisul.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes