Argitoidud

Lambapajaroog Provence’i moodi

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Imehea talvine lambapada, mis haudub ahjus koos tšilli ja ürtidega mõnusalt maitsekaks. Lase lambalihal marinaadis maitsestuda vähemalt 2 tundi, veel parem järgmise päevani, ja seejärel koos köögiviljadega ahjus tunnike podiseda.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 5 portsjonit
1. Mõõda kõik marinaadiained potti ja keeda koguseliselt poole vähemaks – selleks kulub u 20 minutit. Kurna ja lase jahtuda toatemperatuurini.

2. Tükelda lambaliha kuubikuteks ja tõsta vähemalt kaheks tunniks marinaadi. Nõruta liha ja hoia marinaad alles.

3. Kuumuta õli malmpajas ja pruunista selles lihatükid. Tõsta kaussi ootele. Haki sibul ja kuumuta õlis paar minutit, lisa tükeldatud porgandid ja purustatud küüslauk. Kuumuta veel 3 minutit. Lisa tükeldatud tomatid, Provence’i ürdisegu ja kõrvalepandud marinaad. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta keemiseni.

4. Tõsta patta lambalihatükid, lisa nõrutatud võioad ja tükeldatud tšillipipar (mittetulise austaja eemaldagu seemned). Hauta ilma kaaneta 40–50 minutit, kuni lambaliha on pehme. Soovi korral sega 10 minutit enne valmimise lõppu maisijahu paari supilusikatäie leemega pajast ja sega pajaroa hulka. Serveeri keedetud värskete kartulite või riisiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Piia 30.jaan 2016 06:44
to tulin töölt.... Aga sa vaarita sellised töö- ja ajamahukad toidud puhkepäeval valmis jahuta ja pane külmikusse, pärast ülessoojendamise mure ainult.
Siiri Kirikal 28.jaan 2016 11:30
Ja, hautis võtab aega.... Julgen ühe väikse soovituse siia siiski lisada - keetke nädalavahetusel valmis ja pange sügavkülma. Nädala sees on ülimugav hommikul toit külmikusse sulama jätta ning õhtul see korraks läbi kuumutada. Ega see jutt nüüd näljast muidugi ei lohuta... keetke spagette ja segage lisaks kokku üks hea roheline salat. See päästab alati :)
Tulin töölt, näljane 27.jaan 2016 20:26
no millal ma sihukesi asju keedan.
1