Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tšillised juustukeerud

Argitoidud

Tšillised juustukeerud

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjusoojalt mõnusalt krõbedatele juustukeerdudele lisab tšilli meeldivat pikantsust. Võid mängida ka lisatäidistega: hakitud hõrk prosciutto, peekon või värsked ürdid – kõik omamoodi head.

20-40 min

Retsept
500 g Pärmilehttainas
Nisujahu rullimiseks
2 spl Dijoni sinep
2 spl Piim
2 tk Värske tšillipipar
100 g Riivitud Västerbottensosti juust või parmesan
1 tk Muna määrimiseks
3 tl Mustad seesamiseemned
Meresool
16–20 tk

1. Jaga tainas kaheks, rulli mõlemad tükid piklikeks nelinurkadeks. Sega omavahel sinep ja piim ning määri mõlemad tainaplaadid õhukeselt sellega kokku.

2. Laota (soovi korral seemnetest) puhastatud hakitud tšilli ühele tainapoolele, puista üle riivjuustuga. Tõsta teine tainaplaat peale ja vajuta kätega hästi kinni, et täidis ei voolaks küpsedes välja. Määri lahtiklopitud munaga ning puista peale meresoola ja seesamiseemneid.

3. Lõika 1 cm laiused ribad, keera mõned korrad keerdu ja tõsta spiraalid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta vahele paisumisruumi.

4. Küpseta 225kraadises ahjus 12 minutit või kuni keerud on kaunilt pruunid ja kohevad. Lase jahtuda mõni minut ahjuplaadil ja tõsta seejärel restile, et keerud jääksid jahtudes mõnusalt krõbedad.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes