Argitoidud

Kookose-banaanikook

Keskmine hinne: 2.95 Allikas: Magus elu Autor: Britt Paju
Lumivalge kookosekook maitseb hea nii suvel kui ka talvel. Võid koogile meelepärast maitset lisada veel pealepuistatud marjade ja granaatõunaseemnetega.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 30 minutit ahjus + jahutamine

Kogus: 9 portsjonit
1.  Põhja valmistamiseks sega kokku kookospiim, rasvaine, mesi, vanilliekstrakt, laimikoor ja -mahl ning püreestatud banaan.

2. Teises nõus sega kokku kuivained: mandli- ja riisijahu, kookoshelbed ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged pehmete tippude tekkimiseni. Vala jahusegu ja munavalged vaheldumisi banaani-kookospiimasegu hulka ning sega ettevaatlikult.

3. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 160 kraadi juures 30–35 minutit. Lase täielikult jahtuda.

4. Ava kookospiimapurk alumisest osast ja vala vedelik pealt ära. Vahusta kookospiima tahket osa, kuni see on vahukooretaoline. Sega hulka mesi või agaavisiirup ja laota jahtunud koogile. Kata kook banaanilõikude ja kookoshelvestega ning piserda peale pisut laimimahla. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa