Argitoidud

Hapukapsas

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Hapendatud kapsal on palju häid probiootilisi omadusi, see parandab soolestiku keskkonda ja sisaldab palju C-vitamiini. Idee sellist hapendamist proovida sain Marika Blossfeldti uuest raamatust. Mina ladusin kihiti valget ja punast kapsast, esimestel päevadel oli see triibuline purgitäis imekaunis, edasi värvis aga punane kapsas ka valge punaseks.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Kuumuta vesi keemiseni ja lisa sool. Sega, kuni sool lahustunud, lase 10–15 minutit jahtuda. Koori ja viiluta küüslauk õhukeselt.

2. Tükelda kapsad ribadeks, lao küüslauguga vaheldumisi laia avaga klaaspurki. Jäta 5 cm purgi äärest tühjaks.

3. Kalla soolvesi kapsale nii, et kapsas on kaetud. Pane peale väike taldrik, mis mahuks purgiavast läbi, ja sellele raskus. Lase seista toatemperatuuril vähemalt 3 päeva.

4. Eemalda iga päev pinnalt vaht, mis sinna tekib. Maitse kolmandal päeval, kas kapsas on juba meeldivalt hapu.

5. Sule purk kaanega ja säilita külmkapis. Naudi iga päev, kuni jagub.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa