Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Bataadi-riisijahupontšikud kaneelisuhkruga

Argitoidud

Bataadi-riisijahupontšikud kaneelisuhkruga

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Gluteenivaba riisijahuga valmistatud bataadipontšikud toovad kõige võluvamal moel välja bataadi enda loomuliku mahlasuse ja magususe.

40-60 min

Retsept
300 g Bataadipüree
2 tk Suur muna
2 spl Pruun suhkur
7 spl Riisijahu
1 tl Küpsetuspulber
Soovi korral värskelt riivitud sirduni koor või pressitud mahl
Sool
Rapsiõli friteerimiseks
Kaneelisuhkur
Serveerimiseks hapu moos
24-30 pontšikut

1. Keeda bataat pehmeks, kurna ja püreesta. Mõõda välja paras kogus.

2. Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Lisa munavahule juurde bataadipüree, sidrunimahl ja sidrunikoor, sega ning lisa siis jahu. Tainas peab olema piisavalt paks ehk selline, et ei vaju kausis laiali. Vajadusel lisa jahu.

3. Kuumuta kastrulis õli nii kuumaks, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Õli ei tohiks olla liiga kuum, siis on oht, et pontšikud jäävad seest tooreks. Ja pliit peaks olema umbes 3/4 kuumusel, kuna liiga madalal kuumusel vettivad pontšikud õlist läbi. Vormi kahe teelusika abil võimalikult ühtlased ja tilkadeta pallid ning küpseta neid kuuma õli sees mõlemalt poolt.

4. Tõsta kuldsed pontšikud vahukulbiga õlist välja ja aseta majapidamispaberile nõrguma. Veereta siis suhkru-kaneelisegus ja serveeri koos hapuka kodumoosiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes