Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Juustuleib tumeda õllega

Argitoidud

Juustuleib tumeda õllega

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Juust ja õlu võtavad leivas enda hooleks üsna tugeva selgrooga maitsekombinatsiooni tekitamise ning mitmeviljajahu kasvatab liha luudele. Nii sünnib mõnus kore leib.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 dl Mitmeviljajahu
3 spl Pruun suhkur
3 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
Must pipar
3.5 dl Porterõlu
150 g Täisrasvast riivitud juust
2 spl Sulatatud või
Soovi korral erinevad seemned: päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, linaseemned
3 dl Nisujahu või grahamjahu
1. Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja pipar. Sega õlu kuivainete hulka ja lisa ka juust. Sega kõik läbi. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi õlut. Tulemuseks peaks olema parajalt paks tainas, mis tuleb vormi laiali lükata ehk mis ei valgu ise laiali.

2. Kalla tainas võiga määritud vormi. Pintselda leiba pealt sulatatud võiga. Küpseta 180 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni leiva sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase kümmekond minutit vormis jahtuda, enne kui leiva vormist välja kallad.

KOMMENTAARID

Mr. Pan 27.nov 2016 15:57
Proovisin eile esimest korda seda leiba küpsetada. Kui leib valmis sai, oli proua abikaasa esimene kommentaar: "Poest me igatahes enam leiba ei osta" Täna läks juba järgmine leib ahju.
Mari 21.sept 2016 21:59
Mulle väga meeldis. Üllatavalt kerge valmistada tõesti ja nii maitsev!
Kaie 11.juuli 2016 15:32
Väga maitsev. Lihtne teha ja on iga kord hästi välja tulnud. Soovitan kõigile!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke