Argitoidud

Õuna-jõhvikakook kaerajahuga

Keskmine hinne: 3.13 Allikas: Veski Mati Autor: Tuuli Mathisen
Kaerajahu on väärt koogijahu ja selle võlu pääseb eriti hästi esile puuvilja- ja marjakookides. Maitselt veidi magus kaerajahu annab ka kookidele mahedat maitset.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega ükshaaval juurde munad. Lisa hapukoor. Sega teises kausis omavahel jahud, küpsetuspulber ja kardemon. Ühenda omavahel segud. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ning kalla tainas vormi.

2. Puista peale õunaviilud ja jõhvikad. Lükka vaikselt õunad ja marjad taina sisse. Sega omavahel purukatte ained ja puista segu tainale. Küpseta 180–200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni koogi keskosasse torgatud tikk jääb puhtaks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mari 21.sept 2016 13:14
Kook on vähe magus, seega sobilik süüa koos magusa jäätise või vahukoorega.
1