Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hommikukuklid avokaado-munavõiga

Argitoidud

Hommikukuklid avokaado-munavõiga

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Hommikuste kuklite lõhn segunemas värskelt valmistatud kohvilõhnaga – see on nauding, mis väärib väikest pingutust kuklite valmistamise näol. Veski Mati mitmeviljajahu sobib hästi tervislike kuklite valmistamiseks. Lisandiks tee juurde kreemist ja maitsvat avokaado-munavõid.

üle 60 min

1,5-2 tundi

Retsept
portsjonile
2.5 dl Piim
1 pk Veski Mati kuivpärm
0.5 tl Sool
1 tl Suhkur
6 dl Veski Mati mitmeviljajahu
40 ml Õli
AVOKAADO-MUNAVÕI
4 tk Avokaado
4 tk Keedetud muna
Sool
Must pipar
1. Sega kuivained ja pärm omavahel ning siis käesooja piima ja õliga. Sõtku ained läikivaks ja ühtlaseks tainaks. Kata tainakauss puhta köögirätiga ja lase soojas kohas kerkida 30–60 minutit. Taina maht peaks siis olema umbes kahekordne.

2. Sõtku tainas veel korra pehmelt ja kergelt läbi ning tõsta jahusele lauale.

3. Vormi tainast paks vorstikene ja lõika kaheksa ühesuurust tainatükki. Vormi need jahusel pinnal ümmarguseks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 20 minutiks kerkima. Küpseta 220 kraadi juures kümmekond minutit, kuni kuklid on kuldpruunid.

4. Avokaado-munavõi jaoks töötle kausis kahvliseljaga avokaado ja keedetud muna ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Kui tahad kreemisemat tulemust, võid lisada veel majoneesi.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree