Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Purukattega jõhvikamuffinid

Argitoidud

Purukattega jõhvikamuffinid

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Maitsvad hapukate jõhvikatega pikitud ja purukattega muffinid sobivad ühtviisi hästi nii hommikukohvi kõrvale kui ka õhtuse kellaviietee juurde sättida. Jõhvikate asemel võid kasutada ka pohli või siis hoopis õunatükke. Kaerajahu annab muffinitele mõnusalt magusa maitse.

20-40 min

Retsept
100 g Graham-jahu
100 g Kaerajahu
100 g Pruun suhkur
75 g Sulatatud või
1 tk Muna
1 dl Piim
200 g Jõhvikad
0.5 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber
PURUKATE
50 g Või
100 g Pruun suhkur
1 tl Kaneel
80 g Grahamjahu
20 tk

1. Esmalt sega jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis klopi lahti muna, lisa sulatatud või ja piim. Sega läbi ning ühenda siis kuivained ja vedel segu. Sega ühtlase taina tekkimiseni ning kalla siis juurde jõhvikad. Sega ettevaatlikult läbi. Kalla tainas muffinivormidesse nii, et vormid oleksid umbes kahe kolmandiku osas tainaga täidetud.

2. Purukatte jaoks näpi või kuivainetega läbi ning puista puru muffinivormides olevale tainale. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit. Küpsust võid kontrollida tikuga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke