Argitoidud

Köögivilja-hakkliha ahjuvorm

Keskmine hinne: 3.01 Allikas: Nutika perenaise kokaraamat 2 Autor: Pille Enden
Lihtne argiroog sisaldab nii liha kui ka köögivilja. Ilma hakk lihata saad sellest sobiva lisandi prae juurde.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 minutit + 50–60 minutit ahjus

Kogus: 4 portsjonit
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika baklažaan pikuti viiludeks ja prae õlis 5–7 minutit, kuni see on pehme ja kuldne. Tõsta vahukulbiga kaussi.

2. Viiluta sibul ja küüslauk, pane pannile ja hauta pehmeks (5 minutit). Tõsta baklažaani juurde. Lõika kartulid, tomatid ja suvikõrvits viiludeks. Pane koos tomatipüreega ja 2 dl veega kaussi. Maitsesta pune ja peterselliga, soola, suhkru ja pipraga.

3. Pruunista pannil hakkliha, maitsesta. Tõsta pool köögiviljast ahjuvormi, seejärel ka hakkliha ja teine pool köögiviljast. Nirista peale ülejäänud õli. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 220 kraadi juures 30 minutit, vähenda kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 20–30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 07.märts 2016 09:59
Vesi läheb koos tomatipüreega baklažaanidele. Sellest saate aedviljakastme, mida lihaga vaheldumisi vormi tõsta.
Hankija 02.märts 2016 15:21
Kas koos köögiviljadega tuleb ka 2 dl vett ahjuvormi tõsta?
1