Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vastlasõidu tuuleoad martsipaniga

Argitoidud

Vastlasõidu tuuleoad martsipaniga

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Artur Sadovski
Tuuletaskutest väiksemaid tuuleubasid peaksid ühe korraga suhu pistma, sest naljakas tuhksuhkru-kreemivõru peab üht tublit kelgutajat vastlapäeval ikka kaunistama.

20-40 min

Retsept
2 dl Nisujahu
100 g Või
3 dl Vesi
0.5 tl Sool
2 spl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
4 tk Muna
TÄIDIS
300 g Vanilli-kohupiimapasta
100 g Martsipan
2 dl Rõõsk koor 35%
Meelepärased marjad (nt tikrid, vaarikad või kirsid)
u 30 tk

1. Mõõda ja sõelu jahu eraldi kaussi ootele, sest pead selle hiljem üsna kiiresti ja ühe korraga ära kasutama.

2. Ühenda keedupotis vesi ja või ning maitsesta segu soola, suhkru ja kardemoniga. Kuumuta keemiseni, eemalda pott tulelt ning lisa siis korraga kogu jahukogus. Sega üsna intensiivselt kuni ühtlase läikiva
tainapompsu tekkimiseni. Lase jahtuda. Mikserda ükshaaval hulka munad.

3. Tõsta kahe teelusika abil ettevalmistatud ahjuplaadile tainast võrdse suurusega portsjonid. Jäta kindlasti nende vahele vahemaa, et pätsid saaksid kerkida ja kuumus nende vahel liikuda.

4. Küpseta 220-kraadise ahju keskosas 15 minutit ning ära ava sellal ahjuust, sest toimub aktiivne kerkimine. Seejärel alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel ligi 20 minutit, kuni koorik on muutunud piisavalt tugevaks.

5. Lase tuuleubadel jahtuda ja lõika nendelt siis kääridega väike osa maha, et saaksid süvendisse kreemi paigutada.

6. Mikserda kohupiimapasta ja vahukoor kohevaks ja üsna tugevaks kreemiks. Riivi jääkülm martsipan hästi peenelt ning puista see kreemi hulka, seda samal ajal ettevaatlikult segades. Tõsta kreem jahtunud tuuleubadesse ning torka igasse üks mari. Kata tainakaanega ja puista peale tuhksuhkrut.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree