Argitoidud

Vastlasõidu tuuleoad martsipaniga

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Tuuletaskutest väiksemaid tuuleubasid peaksid ühe korraga suhu pistma, sest naljakas tuhksuhkru-kreemivõru peab üht tublit kelgutajat vastlapäeval ikka kaunistama.
Valmistusaeg: 20-40 min
u 30 tk

1. Mõõda ja sõelu jahu eraldi kaussi ootele, sest pead selle hiljem üsna kiiresti ja ühe korraga ära kasutama.

2. Ühenda keedupotis vesi ja või ning maitsesta segu soola, suhkru ja kardemoniga. Kuumuta keemiseni, eemalda pott tulelt ning lisa siis korraga kogu jahukogus. Sega üsna intensiivselt kuni ühtlase läikiva
tainapompsu tekkimiseni. Lase jahtuda. Mikserda ükshaaval hulka munad.

3. Tõsta kahe teelusika abil ettevalmistatud ahjuplaadile tainast võrdse suurusega portsjonid. Jäta kindlasti nende vahele vahemaa, et pätsid saaksid kerkida ja kuumus nende vahel liikuda.

4. Küpseta 220-kraadise ahju keskosas 15 minutit ning ära ava sellal ahjuust, sest toimub aktiivne kerkimine. Seejärel alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel ligi 20 minutit, kuni koorik on muutunud piisavalt tugevaks.

5. Lase tuuleubadel jahtuda ja lõika nendelt siis kääridega väike osa maha, et saaksid süvendisse kreemi paigutada.

6. Mikserda kohupiimapasta ja vahukoor kohevaks ja üsna tugevaks kreemiks. Riivi jääkülm martsipan hästi peenelt ning puista see kreemi hulka, seda samal ajal ettevaatlikult segades. Tõsta kreem jahtunud tuuleubadesse ning torka igasse üks mari. Kata tainakaanega ja puista peale tuhksuhkrut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa