Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mereannipada

Argitoidud

Mereannipada

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 spl Või
1 kg Värsked sinimerekarbid
500 g Valge kala filee (tursk, koha vms)
1 tk Suur viilutatud fenkol
1 tk Viilutatud porru
2 tk Tükeldatud küüslauguküüs
1 dl Tomatipüree
2 dl Kuiv valge vein
2 dl Rõõsk koor 35%
Safran
1 tk Hakitud punane tšillipipar
Fenkolipealsed või petersell
500 g Tiigerkrevetid
1. Lase karpidel paarkümmend minutit külmas vees seista. Viska ära kõik karbid, mis on katkised või ei sulgu pärast koputamist. Puhasta krevetid ja eemalda noaga must soon kõhu alt. Tükelda kala u 4 cm suurusteks tükkideks.

2. Puista safran veini sisse ja tõsta kõrvale.

3. Kuumuta fenkolit, porrut ja küüslauku u 10 minutit võis, kuni need on pehmed. Lisa tomatipüree ja tšilli ning kuumuta segades veel paar minutit. Kalla juurde vein ja koor ning lase keema.

4. Viska hulka merikarbid ning kuumuta 3–5 minutit, kuni karbid on avanenud. Lisa krevetid ja kala ning lase 1–2 minutit podiseda, kuni krevetid roosakaks tõmbuvad ja kalatükid on valged, aga veel kergelt läbikumavad.

5. Eemalda potist need karbid, mis ei avanenud, ja viska minema. Ülejäänud mereannid tõsta kaussidesse, ära unusta kastet lisada. Puista peale maitserohelist ja serveeri värske saiaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes