Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vaese inimese kapsapirukas

Argitoidud

Vaese inimese kapsapirukas

Kristina Efert Kapsatoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Triin Raa

40-60 min

Retsept
TAINAS
6 dl Nisujahu
180 g Või
1 dl Külm vesi
TÄIDIS
800 g Viilutatud valge peakapsas
70 g Sulavõi
4 tk Keedetud muna
Sool
Must pipar
LISAKS
1 tk Lahtiklopitud muna piruka pintseldamiseks
1 suur ahjuplaaditäis

1. Vooderda 30 x 40 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga.

2. Puista kaussi jahu, lisa külmad võitükikesed ning näpi tainas sõrmede abil valmis, lisades aeg-ajalt külma vett. Mähi tainapall toidukilesse ja aseta see vähemalt 30 minutiks külmkappi.

3. Samal ajal keeda pehmeks ja kurna kapsas, lisa sellele hakitud munad ja sulavõi ning maitsesta soola ja pipraga.

4. Võta tainas külmast ja jaga see kaheks osaks. Rulli kaks tainalehte, aseta üks tainaleht ahjuplaadile ja tõsta peale täidis. Kata teise tainalehega ja näpi tainaservad kinni.

5. Pintselda pealt munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.

HEA TEADA!
Sama tainaga saad ka ääretult maitsva õuna-kaneelipiruka.

KOMMENTAARID

Ivi 20.veeb 2016 12:14
vaese mehe kapsapirukas sai hiiglama hea. järgmine kord proovin magusa sisuga.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool