Argitoidud

Odra-hapukoorekook õuntega

Keskmine hinne: 2.05 Allikas: Nutika perenaise kokaraamat 2 Autor: Epp Mihkels
Hapukoore baasil valmistatud tainaga kiire õunakook on eriti meeltmööda neile, kes väga palju magusat ei armasta. Odrajahu annab koogile mõnusa tekstuuri. Koogi sisse sobivad ükspuha millised kodu- või väljamaised magushapud õunad. Paku kõrvale külma piima, teed või kohvi.
Valmistusaeg: 40-60 min

20 minutit + 25–30 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
1. Sega kokku hapukoor, munad, toiduõli ja suhkur ning klopi kergelt läbi, et suhkur sulaks.

2. Sega teises kausis jahud küpsetuspulbriga ning lisa hapukoore-munamassile. Sega ja lisa viimaks ka õunad.

3. Määri 24 cm lahtikäiv vorm võiga või vooderda põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Vala koogisegu vormi ja silu ühtlaseks.

4. Küpseta 180kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni kook on kuldpruun ja sellesse torgatud puutikk jääb kuivaks.

5. Lase pisut jahtuda ning puista peale tuhksuhkrut või tuhksuhkru ja kaneeli segu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa