Argitoidud

Kaalikasupp läätsedega

Keskmine hinne: 4.46 Allikas: Värvikad juurikad Autor: Epp Mihkels
Vürtsikas ja pisut idamaise mekiga kaalikasupp on külmal sügis- või talveõhtul tõeline kosutus. Ingver, tšilli, küüslauk ja sibul peletavad kõik külmetusnä hud eemale. Supp on toitev, aga samas ka kerge. Kes soovib, võib lisada serveerimisel näiteks grillitud kana.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Haki sibul, ingver, küüslauk ja tšillipiprakaun võimalikult peeneks. Kuumuta potis  või ja õli ning kuumuta maitseköögiviljad kergelt läbi, kuni sibul muutub klaasjaks. Jälgi, et köögivili ei pruunistuks, sest muidu jääb supile mõrkjas mekk.

2. Vala peale puljong ja lase leemel keema tõusta. Koori kaalikas ja riivi jämeda või ribastava riiviga. Lisa keema tõusnud supipõhjale kaalikas koos läätsedega ja keeda 6–7 minutit.

3. Vala juurde kookospiim ja kontrolli maitset, lisades vajadusel soola või pipart. Maitsete ümardamiseks võid lisada ka pisut suhkrut. Keeda veel kuni 5 minutit ja serveeri, hakkides peale värsket koriandrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mimm 07.märts 2016 17:14
Väga hea supp, aga keetsin nüüd küll kauem kui retseptis oli.
Gerli 16.veeb 2016 19:52
Ülihea supp!!!
1