Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Peedi-kliikupsised

Argitoidud

Peedi-kliikupsised

Epp Mihkels Värvikad juurikad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Kardemoni- ja koriandrilõhnalised peediga kaeraküpsised on meeltmööda igale maiasmokale. Ja kuigi küpsised on jõuluse hõnguga, võib neid vabalt ka mis tahes muul ajal maiustamiseks küpsetada. Pidulikuma kuue saad neile anda sulatatud šokolaadiga ilusad triibud peale pritsides.

kuni 20 min

Retsept
250 g Puhastatud punapeet
2 tk Muna
100 g Pehme või
1 dl Pruun suhkur
0.5 tl Jahvatatud kardemon
0.5 tl Jahvatatud koriander
1.5 dl Kaerajahu
1 tl Küpsetuspulber
2 dl Kaerakliid
15-20 tk

1. Riivi peet jämeda riiviga. Löö peale munad ning sega kõik koos pehme või ja suhkruga ühtlaseks massiks.

2. Sega maitseained ja küpsetuspulber kaerajahu hulka ning lisa koos kliidega peedimassile.

3. Sega tainas ühtlaseks ja lase 10 minutit seista.

4. Vormi kahe lusika abil väikesed küpsised ja küpseta eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 13–15 minutit.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool