Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Räim tomatis

Argitoidud

Räim tomatis

Tuuli Mathisen Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Räim tomatis on selline mõnus nostalgiaroog, mille võiks kindlasti jälle ausse tõsta. Karuteene on sellele teinud samanimeline konserv, mida kimbutavad masstootele omased puudused. Kodune variant on aga iga kalasõbra unelm.

kuni 20 min

Retsept
500 g Puhastatud räim
2 tk Sibul, kooritud ja poolratasteks lõigatud
3 dl Purustatud tomatid või tomatikaste
1 dl Oliiviõli
1 spl Suhkur
1 tl Sool
Must pipar
Soovi korral Cayenne pipar
2 tk Loorberileht
1. Lao kalad ja sibularattad vaheldumisi ahjuvormi.

2. Sega omavahel purustatud tomatid, suhkur, õli, sool, must pipar ja soovi korral Cayenne’i pipar. Kui kasutad küüslauku, lisa kastmesse ka see.

3. Kalla kaste kaladele. Suru kastmesse mõned loorberilehed. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180–200 kraadi juures umbes 15 minutit. Tõsta vorm välja, lase jahtuda ja soovi korral lao kalad purki. Säilita jahedas.

KOMMENTAARID

meeli 17.märts 2016 15:56
ma ikka palju kuumemas ahjus ja kauem.muidu olid naga toored natuke
Patsik 16.märts 2016 22:14
Njamma Njamma, tegin räimefileedest ja pisut teisiti, aga tulemus on fantastiliselt hea. Külmikus suur kausitäis
Kellamees 24.veeb 2016 13:07
Mass toodet kimbutab et saad konservi koos raipete(rappete) ja peadega, eriti veel Selveri sisse toodud Läti toodangust, ise teed, teed ikka KALAST !!! Kindlast on see mõnus, väga mõnus hüva roog, olen ära unustanud......,ikka olen kaldunud marineerima aga nüüd teen teistpidi.....toma-
tiga ! Aitähh meeldetuletuse eest !!!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke