Argitoidud

Õhuline pirukas hapukapsatäidisega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Tuuli Mathisen
Selle piruka valmistamiseks kasutan “vana kooli” tainast, mille retsepti näppasin ühelt külaskäigult Peipsiveerele. Hapukapsaga sobitasin seda tainast ise ja jäin tulemusega väga rahule.
Valmistusaeg: 40-60 min

1. Hauta hapukapsas pannil või potis pehmeks. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Võid kasutada ka valmishautatud hapukapsast.

2. Taina jaoks vahusta munakollased, lisa hapukoor, jahu, majonees, omavahel kokku segatud 0,5 tl äädikat ja 0,5 tl söögisoodat. Vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult taina sisse.

3. Määri ahjuvorm võiga, kalla pool tainast vormi põhja. Sinna peale laota hapukapsas. Kalla kapsale teine pool tainast ning küpseta ahjus 180–200 kraadi juures, kuni pirukas on kulpruun ning tainas ei jää enam tiku külge. Maitseb hästi nii soojalt kui ka järgmisel päeval jahtunult.

HEATEADA!
Soovi korral võid hapukapsale lisada ka tükeldatud peekonit. Saad veidi toekama piruka.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa