Argitoidud

Jäätisekook kama ja jõhvikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Tuuli Mathisen
Kamajäätise kook hapukate vitamiinipommidega ehk jõhvikatega on talvisel ajal mõnusaks maiuseks. Koogi valmistamisega saavad hakkama isegi lapsed.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Põhja jaoks purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva umbes 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni põhi on kuivaks tõmbunud.

2. Täidise jaoks purusta marjad koos tuhksuhkruga ühtlaseks. Lisa kamajahu, kaneel ja kondenspiim. Vahusta koor. Sega marjasegu ettevaatlikult vahukoorega. Kalla segu ettevaatlikult põhjale. Aseta kook sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks.

3. Tõsta kook sügavkülmast välja umbes pool tundi enne serveerimist. Lõigata tasub kooki kuuma vette kastetud noaga, siis jääb lõikepind ilus.

4. Kastme jaoks püreesta jõhvikad tuhksuhkruga ühtlaseks ja serveerimisel tõsta seda igale koogitükile paar lusikatäit.


HEA TEADA!
Sama kooki võid teha ka teiste suviste marjadega, mida sügavkülmast leiad.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa