Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hommikused soojad kohupiimasaiad jõhvikamoosiga

Argitoidud

Hommikused soojad kohupiimasaiad jõhvikamoosiga

Tuuli Mathisen Kiired hommikusöögid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Lapsepõlvest pärit kergelt nostalgiahõnguline klassika, mida on mõnusalt lihtne valmistada. Soojade saiade lõhn, mis hõljub läbi hommikupäikeses kodu, on sündmus omaette. Kohupiimasaiade serveerimiseks sobib kõige paremini hapukas moos või värsked marjad.
20-40 min
Retsept
portsjonile
8 tk Saia viil
250 g Teraline kohupiim
1 tk Muna
Vanillsuhkur
Suhkur maitse järgi
2 spl Hapukoor
Või
Serveerimiseks hapukasmoos või marjad
1. Määri saiaviilud võiga ja aseta, võitatud pool allpool, ahjuplaadile.

2. Klopi muna lahti ning sega kohupiima, suhkru, vanillsuhkru ja hapukoorega ühtlaseks.

Aseta igale saiaviilule parajalt kohupiimasegu. Küpseta saiu eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 15‒20 minutit, kuni saiade pind on kaunilt kuldpruun. Serveerimisel lisa hapumat moosi või hapukaid marju.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes