Argitoidud

Rummikoogid

Keskmine hinne: 4.01 Allikas: Tulge külla! Autor: Mari-Liis Ilover
Lapsena olid rummikoogid kohvikuleti valikust minu kõige-kõige lemmikumad. Niisked, kakaosed ja rummilised pallid tundusid uskumatu imeteona, mida kodus valmistada ilmvõimatu. Tegelikult , nagu ajapikku selgus, pole rummikookide tegemises keerukat midagi, koduski õnnestub valmistada täpselt sama maitsvaid lapsepõlvest tuttavaid kooke. Kui pole aega või tahtmist ise küpsetada, saab koogikeste tegemiseks vajaliku biskviitpõhja osta ka poest.
Valmistusaeg: 40-60 min
1.  Valmista biskviit. Vahusta munad suhkruga heledaks, kohevaks ja üsna tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, sõelu munavahule ning sega õrnalt läbi.

2. Kata 23 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga. Vala tainas vormi.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda ja tee köögikombainis või sõrmede vahel peeneks puruks. Lisa massile kakaopulber, fariinsuhkur, hakitud pähklid või mandlid, rummiessents ja nii palju hapukoort, et mass koos püsiks.

4. Veereta käte vahel pallikesed ja neid veereta omakorda kookoshelvestes. Lõika kääridega servadesse sälgud ja vajuta pallid veidi lamedamaks. Vahusta koor ning kaunista koogikesed vahukooretupsu ja kuivatatud jõhvikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Andu 24.aug 2016 23:55
Tegin biskviitpõhja teise retsepti järgi, aga muu selle retsepti järgi. Lisasin veel 3 tl rummiessenssi, ning hapukoore asemel kasutasin creme fraiche'i. Tulid super head!
Kui palju rrummiessentsi? 06.märts 2016 14:47
Tänud!
1