Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Klassikalised nigirid tuunikala ja lõhega

Argitoidud

Klassikalised nigirid tuunikala ja lõhega

Epp Mihkels Sushi
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Nigiri-sushi on käsitsi vormitud sushi. Riisipallist moodustatakse ovaalne padjake, mis maitsestatakse wasabi’ga ning kaetakse toore või küpsetatud kala, mereandide või muu toorainega. Vajadusel kinnitatakse katteaine riisipadja külge õhukese noriribaga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
200 g Tuunikala- või lõhefilee
Marineeritud sushi-riis
Wasabi
1. Eemalda kalafileelt inetud kohad ja luud. Lõika fileest ristipidi ilusad pikliku kujuga viilud. Võta niiskete kätega riisi ning vormi sellest 4‒5 cm pikkune ja umbes 2 cm jämedune pätsike.

2. Pane näpuga kalale veidi wasabi’t ning aseta kala pätsile, wasabi’ne külg vastu riisi. Vormi kala riisipätsi ümber voolujooneliseks. Hoia serveerimiseni jahedas.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke