Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kanapugu-kurgikaste

Argitoidud

Kanapugu-kurgikaste

Epp Mihkels Hõrgud road rupskitest
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljama
Kanapugudest valmistatud koduse mekiga roog saab eripära sellele lisatud marineeritud kurkidest. Koorene ja kreemjas kaste, pehmed pugutükid, neile sekundeerimas krõmps ning hapukas kurk. Ehe lohutustoit koos ahjukartulitega.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Puhastatud kanapugud
1 tk Sibul
Või praadimiseks
1 spl Nisujahu
2 dl Kohvi- või toidukoor
7 tk Marineeritud kurk
Sool
Must pipar
1. Lõika pugud neljaks-viieks viiluks. Haki sibul peeneks.

2. Pruunista pugud pannil kuumas õlis ning lisa siis sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Prae seni, kuni sibul on klaasjas. Vala peale keeva vett, nii et vedelik ulatuks pugudest sentimeetri võrra kõrgemale. Lase leemel keema tõusta ning alanda siis kuumust.

3. Hauta rooga kaane all madalal temperatuuril umbes 20–25 minutit, kuni liha on pehme. Sega jahu koorega ning vala kastmesse. Sega läbi ja lase uuesti keema tõusta.

4. Viimasena lisa ribadeks lõigatud marineeritud kurk ning kuumuta veel minut või paar. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

peeter l. 02.apr 2016 20:00
Mida selle PORTSU all silmas peetakse ? Kas kõhutäit või !
Andrus 10.märts 2016 20:33
Kulla toidutarelased! Toi-
duvalmistamisel kasutatakse lindude lihasmagu ehk õõtsikat. Pugu on söögitorulaiend, mis koos muu sisikonnaga loomasöödaks läheb.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp