Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pashakook kaerajahust põhjal

Argitoidud

Pashakook kaerajahust põhjal

Veski Mati Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kevadpühadele sobilik maitsev kohupiimakook, millel krooniks beseekiht, põhjaks kaerajahust muretainas ning keskmiseks kihiks kohupiim koos kuivatatud puuviljade ja pähklitega.

üle 60 min

1 tund 30 minutit

Retsept
portsjonile
PÕHI
3 dl Täisterakaerajahu
100 g Või
1 dl Pruun suhkur
Sool
Vajadusel veidi vett
TÄIDIS
600 g Kohupiim
4 tk Munakollane
200 g Kuivatatud marjad või puuviljad
100 g Hakitud sarapuupähklid
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1 dl Pruun suhkur
2 spl Maisitärklis
BESEEKATE
4 tk Munavalge
Sool
1 dl Suhkur
100 g Mandlilaastud
1. Valmista esmalt koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis kaerajahu, suhkur, või ja sool ühtlaseks. Kui  ühtlane tainapallike. Suru tainas 24–26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva
 koogivormi põhjale.

2. Seejärel valmista täidis. Selleks sega kohupiim, munakollased, kuivatatud hakitud puuviljad ja marjad, pähklid, suhkur, tärklis ja sidrunimahl ning -koor. Sega kõik ühtlaseks ning kalla täidis koogivormi eelnevalt sinna laotatud põhjale. Küpseta 160–180 kraadi juures 50 minutit, kuni täidis hakkab õrnalt pruunistuma.
Vahusta munavalged ja kui need hakkavad vahustuma, lisa pidevalt edasi mikserdades suhkur. Töötle vaht läikivaks ja tugevaks.

3. Tõsta munavalgevaht eelküpsetatud koogile, laota ühtlaselt laiali, puista peale mandlihelbeid ja küpseta 150-kraadises ahjus mõnikümmend minutit, kuni besee pind on kergelt pruunistunud. Jahuta veidi. Lõigates kasuta vette kastetud nuga, mis ei lõhu beseed.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes