Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kirsitarretis valge šokolaadi panna cotta’ga

Argitoidud

Kirsitarretis valge šokolaadi panna cotta’ga

Katrin Press Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Sügavpunane, õrna mandlinüansiga tarretis ja šokolaadiselt rammus koorekiht murrab igasuguse vastupanu.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
TARRETIS
250 ml Nõrutatud kirsid
250 ml Kirsimahl
1 spl Suhkur
0.5 tl Mandliessents
10 g Želatiin
PANNA COTTA
300 ml Rõõsk koor 35%
0.5 tk Vanillikauna seemned
80 g Valge šokolaad
1 peotäis Mandlilaastud
0.5 tl Želatiin
1. Tarretiseks paisuta želatiin sortsu külma veega. Mõõda kirsid 250-milliliitrisesse anumasse ja vala peale nii palju mahla, et see kirsid kataks. Kuumuta kirsid, mahl ja suhkur keemiseni. Lisa mandliessents. Tõsta tulelt ja sega hulka paisunud želatiin.

2. Jaga vormidesse ja tõsta paariks-kolmeks tunniks külmkappi.

3. Kui tarretis on tahkunud, valmista panna cotta. Paisuta želatiin sortsu külma veega. Aja vahukoor koos poolitatud vanillikauna ja sealt vedelikku kraabitud seemnetega keskmisel kuumusel keema. Keera kuumus maha, õngitse vanillikaun välja, aga ära veel potti tulelt tõsta. Lisa tükeldatud šokolaad. Sega želatiin 4 sl kuuma veega, kuni see lahustub. Nõrista želatiin vahukoore-šokolaadisegu sisse.

4. Kui soovid veidi krõmpsuvat tekstuuri, lisa peotäis mandlilaaste. Sega hoolikalt läbi ja lase pisut jahtuda, seejärel tõsta vormidesse tarretise peale. Jäta veel mõneks tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.

KOMMENTAARID

Kadri 20.märts 2016 11:15
Kirsitarretis sai väga hea, aga panna cotta osas vähendaksin järgmine kord valge shokolaadi osa ning paneks vähemalt veerand teelusikat zelatiini rohkem - liiga rammus ja pehme
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes