Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Odrasõrnikud

Argitoidud

Odrasõrnikud

Epp Mihkels Nutika perenaise kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kohupiimasõrnikud pisukese sidrunimeki ja odrajahuga maitsevad hästi nii kuumalt kui ka külmalt. Need sõrnikud sarnanevad pigem pannkookidega ja saavad seetõttu kiiresti laste lemmikuks. Paku kõrvale moosi, mett või hoopiski hapukoort.

20-40 min

Retsept
portsjonile
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
4 spl Suhkur
0.5 tl Sool
3 tk Muna
2.5 dl Odrajahu
0.5 tl Küpsetuspulber
Praadimiseks õli
400 g Lahja kohupiim
1. Sega kõik ained omavahel kokku ja töötle kiiresti ühtlaseks massiks. Lase tainal kuni 10 minutit seista, et jahu paisuks.

2. Vormi niiskete kätega ühesuurused pätsid või tõsta kahe lusika abil tainas otse pannile. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kasuta tavalisest mõõdukamat kuumust ja võimaluse korral paksupõhjalist panni. Nii küpseb tainas ilusti läbi ainult ühe korra keeramisega.

Märksõnad

odrasõrnikud

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool