Argitoidud

Marineeritud valged oad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oad, herned, läätsed Autor: Tiina Lebane
Lihtne ja maitsev roog sobib suupisteks, eelroaks või lisandiks. Söö koos täisterasaiaga ja proteiiniports on kindlustatud!
Valmistusaeg: üle 60 min

12 tundi leotamiseks + 1,5 tundi keetmiseks + 10 minutit marinaadi valmistamiseks

Kogus: 4 portsjonit
1. Leota ube rohkes vees vähemalt 12 tundi, vala leotusvesi ära.

2. Pane oad potti koos liitri värske vee ja 0,5 tl soolaga ning lase keema tõusta. Pane potti ka loorberileht. Seejärel alanda kuumust ja keeda madalal temperatuuril 1,5 tundi.

3. Ubade küpsust kontrolli nii: lõika uba pooleks ja kui keskel ei ole valget laiku enam näha, siis on oad küpsed. Nüüd võid poti pliidilt tõsta ja oad nõrguma panna.

4. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 2 sl oliiviõli, lisa hakitud sibulavarred ning puhastatud ja hakitud jalapenod. Prae segades 3 minutit, siis tõsta pann tulelt. Lisa ülejäänud õli, 1 tl soola, äädikas, piprasegu ja hakitud petersell.

5. Vala marinaad ubadele ja lase roal maha jahtuda. Tõsta oad ööpäevaks külmkappi. Seistes maitsed segunevad ja oad muutuvad järjest maitsvamaks.

6. Serveeri tervisliku suupistena koos mustade ja roheliste oliividega. Külmkapis säilivad marineeritud oad nädal aega. Võid ube väikeste portsude kaupa ka sügavkülmutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa