Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Marineeritud valged oad

Argitoidud

Marineeritud valged oad

Tiina Lebane Oad, herned, läätsed
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev roog sobib suupisteks, eelroaks või lisandiks. Söö koos täisterasaiaga ja proteiiniports on kindlustatud!

üle 60 min

12 tundi leotamiseks + 1,5 tundi keetmiseks + 10 minutit marinaadi valmistamiseks

Retsept
portsjonile
3 dl Kuivatatud valged oad
1 l Vesi
1.5 tl Sool
1 tk Loorberileht
4 spl Oliiviõli
5 tk Roheline sibulavars
2 tk Roheline või punane jalopeno
2 spl Valgeveiniäädikas
Piprasegu maitse järgi
1 peotäis Värske petersell
1. Leota ube rohkes vees vähemalt 12 tundi, vala leotusvesi ära.

2. Pane oad potti koos liitri värske vee ja 0,5 tl soolaga ning lase keema tõusta. Pane potti ka loorberileht. Seejärel alanda kuumust ja keeda madalal temperatuuril 1,5 tundi.

3. Ubade küpsust kontrolli nii: lõika uba pooleks ja kui keskel ei ole valget laiku enam näha, siis on oad küpsed. Nüüd võid poti pliidilt tõsta ja oad nõrguma panna.

4. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 2 sl oliiviõli, lisa hakitud sibulavarred ning puhastatud ja hakitud jalapenod. Prae segades 3 minutit, siis tõsta pann tulelt. Lisa ülejäänud õli, 1 tl soola, äädikas, piprasegu ja hakitud petersell.

5. Vala marinaad ubadele ja lase roal maha jahtuda. Tõsta oad ööpäevaks külmkappi. Seistes maitsed segunevad ja oad muutuvad järjest maitsvamaks.

6. Serveeri tervisliku suupistena koos mustade ja roheliste oliividega. Külmkapis säilivad marineeritud oad nädal aega. Võid ube väikeste portsude kaupa ka sügavkülmutada.

KOMMENTAARID

sull 21.aug 2017 22:06
proovi ka ainult äädika, õli, küüslaugu ja rosmariini ning prantsuse ürdiseguga
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree