Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ratatouille Türgi moodi

Argitoidud

Ratatouille Türgi moodi

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Prantsusmaalt pärit ratatouille’i Türgi sugulane näeb välja just selline nagu pildil. Sobib süüa nii soojalt kui külmalt.

40-60 min

35 minutit + 10–15 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
900 g Baklažaan
1 tk Suur sibul
400 g Kooritud tomatid
3 tk Roheline paprika
5 tk Küüslauguküüs
Petersell
4 dl Õli frittimiseks
2 spl Oliiviõli
Sool
0.5 tl Suhkur
Must pipar
0.75 dl Kuum vesi
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1. Koori baklažaanid ja lõika pikuti 2–3 viiluks. Prae rohkes õlis mõlemalt poolt pruuniks ja tõsta ajapidamispaberile nõrguma. Lao ahjuvormi ja raputa peale soola.

2. Haki sibul ja pool osa paprikatest. Hauta sibulat paar minutit oliiviõlis. Sega hulka viilutatud küüslauk ja hakitud paprika. Hauta veel 2–3 minutit, lisa hakitud tomatid, maitsesta suhkru ja soolaga.

3. Hauta mõõdukal kuumusel, kuni segu pakseneb. Sega hulka hakitud petersell ja must pipar.

4. Tõsta täidis ühtlaselt baklažaanidele. Viiluta ülejäänud paprikad ja tõsta baklažaanidele.

5. Kuumuta ahi 200 kraadini, vala vormi kuum vesi. Nirista baklažaanidele sidrunimahla ja küpseta 10–15 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes