Argitoidud

Šokolaadi-halvaakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Õige magus ja rammus kook ei sisalda grammigi jahu, küll aga kõike head-paremat, mis magusasõpra rõõmustab.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + ahjus 1 tund 20 minutit

Kogus: 12 portsjonit
1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 24 cm tordivorm õliga ja kata küpsetuspaberiga.

2. Klopi munavalged tugevate tippudega vahuks. Vahustamist jätkates lisa vähehaaval suhkur. Kui kogu suhkur on lisatud, vahusta veel 5 minutit. Lisa mandlijahu, hakitud halvaa, datlid, apelsinikoor ja hakitud šokolaad.

3. Tõsta tainas koogivormi. Küpseta 1 tund 20 minutit, kuni kook on kuiv ja näpuga torgates sitke. Tikuga torgates jääb kook keskelt märg. Torka kuumale koogile tikuga augud sisse ja nirista sinna
brändi. Jahuta.

4. Pane potti koor ja šokolaad ning kuumuta, kuni šokolaad on sulanud. Võta pliidilt ning lase 30 minutit seista ja pakseneda. Võta jahtunud kook vormist ja pane alusele.

5. Kata glasuuriga ning kaunista roosiõite, pistaatsiapähklite, granaatõunaseemnete ja mündioksaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa