Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kalamaitseline baklažaan

Argitoidud

Kalamaitseline baklažaan

Tuuli Mathisen Hiina toidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Selle toidu nimes sisalduv vihje kalale tähendab siin seda, et baklažaani valmistamisel kasutatakse samu maitsekombinatsioone, mis kala valmistamise puhul, mitte et baklažaan oleks kalamaitseline. Retsepti juurde võib lisada hoiatuse – sellest võib suure tõenäosusega saada edaspidine sõltuvusroog. Maitse on lihtsalt nii hea!

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Keskmise suurusega baklažaan
Sool
Maapähkliõli
1 spl Tšillipasta (chilli bean paste)
1 cm Jupp hakitud ingveri
3 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
1.5 dl Kanapuljong
1.5 spl Suhkur
1.5 spl Sojakaste
1 tl Tärklis, segatuna 1 spl veega
1 spl Hiina riisiäädikas (võib asendada veiniäädikaga)
1 peotäis Roheline sibul
1 tl Seesamiõli
1. Tükelda baklažaan umbes 5 cm ribadeks, puista peale veidi soola ning lase umbes 20–30 minutit seista. Kuivata väljaimbunud mahl köögipaberiga.

2. Kuumuta vokkpannil paras kogus õli hästi kuumaks ning voki baklažaani (vajaduse korral osade kaupa, et panni mitte üle koormata) 3–4 minutit, kuni see on saanud kuldse jume. Aseta köögipaberile, et liigne rasv eralduks.

3. Kalla pannilt ülejäänud õli ära ning kuumuta pannil 2–3 sl õli. Kuuma õli sisse sega tšillipasta (või hakitud tšillid), sega ning lisa seejärel ingver ja küüslauk.

4. Eraldi kausis sega omavahel puljong, suhkur, sojakaste ja näpuotsaga soola. Lisa pannile, samasse kalla ka eelküpsetatud baklažaanid ja hauta veidi aega.

5. Lisa veega segatud tärklis ja sega, kuni kaste on paksenenud. Viimasena lisa äädikas, hakitud roheline sibul ja seesamiõli. Serveeri aurutatud basmatiriisiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes