Argitoidud

Juurselleripüreesupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Värvikad juurikad Autor: Epp Mihkels
Juurseller on pisut pikantse maitsega ja seetõttu kasutatakse seda pigem ahjus küpsetatult liharoogade lisandina. Samas saab juursellerist imemaitsva püreesupi. Et supile maitset ja serveerimisel ka silmailu lisada, tasub mõelda, millega supp lauale anda. Retseptis kasutatakse sidruniga maitsestatud peterselliõli. Võid muidugi lisada ka röstitud saiavõi musta leiva kuubikuid või muud meelepärast.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Tükelda juurseller väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk peeneks.

2. Kuumuta potis või ning passeeri sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa juurseller ja sega läbi. Vala peale keev puljong ja keeda, kuni juurseller on pehme. Püreeri ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

3. Haki petersell veidi peenemaks ja pane mikserdamiskannu. Lisa ülejäänud ained ja töötle mass saumikseriga või blenderis ühtlaseks.

4. Tõsta supp taldrikutesse ja nirista peale peterselliõli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa